Domare/Tävling

På tävling behövs inte bara tävlande, det behövs även domare för att man ska kunna tävla. Domare kan man bli från 2 kup/rött bälte. Ljungby Taekwondo har ca 20 domare som hjälps åt att dömma på olika tävlingar. Utbildning för domare sker någon gång per år, utbildningen tar ca 8 timmar och måste upprepas vart annat år.

På våren är det tävlingar för lite äldre tävlande (från grönt bälte, 13 år och uppåt), på hösten är det tävlingar för de yngre utövarna.

Coacher/Tävling

På tävling behövs inte bara tävlande, det behövs även coacher som håller reda på vem som ska tävla vilken tid och på vilken matta. Coacherna har även till uppgift att coacha de tävlande under tävlingen. Alla kan vara coach, för att bli coach går man en utbildning på 3-4 timmar. Man kan även prova att vara coach innan man gått utbildningen, men vi vill att så många coacher som möjligt gått utbildning.

tävlande/Tävling

Du får tävla från att du har vitt bälte med gult streck och är 7 år.

Fram tills att du fyller 13 år delas tävlande in efter ålder och längd och bältesgrad. När du fyllt 13 år delas tävlande in efter ålder och vikt och bältesgrad.

När du tävlar måste du har vit dräkt (dobok) och bälte på dig. Du får inte ha färgade kläder (top/t-shirt) under dräkten.